C.S.CARGO rozjelo rugbyové nadšení v Česku: speciální kamiony a soutěže obohatily atmosféru mistrovství světa

Praha, 3. listopadu 2023 – Rugby patří k nejoblíbenějším sportům na světě a svou popularitu si získává i v České republice. K jeho významným podporovatelům na české scéně patří dopravní a logistická společnost C.S.CARGO, kterou pojí s Českou rugbyovou unií několikaleté partnerství. Při příležitosti letošního MS v rugby vyjely do ulic tematicky polepené kamiony a na zaměstnance čekala soutěž o lístky.  

 Společnost C.S.CARGO je partnerem České rugbyové unie od roku 2019 a aktivně se podílí na podpoře a rozšiřování povědomí o tomto populárním sportu v naší zemi. Koná tak skrze svou komunikační strategii zaměřenou na veřejnost, klienty i své zaměstnance. Jakožto partner se C.S.CARGO prezentuje na celé řadě tuzemských zápasů, každé čtyři roky má ale také možnost podílet se na nejprestižnějším rugbyovém svátku – mistrovství světa. To letošní probíhalo od září až do 28. října ve Francii a lístky na jeden z vrcholných zápasů letošního mistrovského klání čekali i na výherce zaměstnanecké soutěže dopravce. 

 Zatímco ve světě patří rugby k nejoblíbenějším sportům, v České republice si své fanoušky teprve získává. Hlavní roli v podpoře tohoto sportu na hráčské i divácké úrovni zastává právě Česká rugbyová unie, která sdružuje kluby z celé republiky. „Propagace rugby a zvyšování povědomí o hře je běh na dlouhou trať. V posledních letech se rozšiřuje jeho členská základna, přibývají i ty nejmenší hráčky a hráči. Připisujeme si i úspěchy na mezinárodním poli jako je zisk bronzových medailí žen na Evropských hrách v Krakově 2023.  Na rozvoji našeho sportu se významnou měrou podílejí i naši partneři, mezi které se řadí také společnost C.S.CARGO.“ vyjádřil se ke spolupráci Dušan Palcr, prezident České rugbyové unie.  

 C.S.CARGO chce podporou rugby ukázat i na jistou spojitost s celým logistickým procesem. Stejně jako hráči musí být koordinovaní a zvládnout všechny dílčí kroky, aby dostali míč do brankoviště, i v procesech dopravy a logistiky musí jednotlivá oddělení společnosti C.S.CARGO spolupracovat komplexně. 

 V rámci letošního MS v rugby uspořádala společnost soutěž pro své zaměstnance s názvem Vyparkuj a vyjeď. Výherci skutečně vyjeli, a to až do Paříže na čtvrtfinálový zápas mistrovství s VIP vstupenkami. Na místo se dostali speciálně upraveným kamionem, který je dovezl z Čech až ke vzrušující atmosféře rugbyového klání.  

 „Úspěch není pouze záležitostí jednotlivce, chce to sehraný tým, a navzdory tomu, že je naše podnikatelské prostředí hodně tvrdé, hrajeme fér,“ vysvětluje propojení s rugby Petr Volák, generální ředitel C.S.CARGO, a dodává: „Po celou dobu šampionátu, tedy téměř celé září a říjen, probíhala z naší strany komunikační kampaň, na kterou jsme použili celou šíři komunikačních nástrojů. Kromě sponzoringu přenosů jednotlivých zápasů na ČT Sport jsme využili také rádiové spoty, billboardy či online reklamu. Zároveň jsme připravili akce a soutěže pro naše zaměstnance i zákazníky. V několika českých městech jsme uspořádali RUGBY DAYS, během kterých profesionální hráči vysvětlili pravidla rugby, zahráli si s účastníky a podívali se společně na zápas.“  

Pro kampaň u příležitosti MS v rugby oprášilo C.S.CARGO krátké video s typickým pozdravem hráčů rugby z Nového Zélandu, tzv. hakou, předělaným do mluvy řidičů. Natáčení se zúčastnili také někteří zaměstnanci a řidiči společnosti, kteří jsou rugbyoví příznivci:  https://www.youtube.com/watch?v=8wE5TGgIF6s  

 https://jedemerugby.cscargo.cz/